Real Valladolid till La Liga

 

La Liga är Spaniens högsta division i fotboll och den hör till en av de absoluta toppserierna i Europa. Den hamnar i samma klass som exempelvis britternas Premium League, tyskarnas Bundesliga och italienarnas Serie A, när det kommer till fans och åskådare. I La Liga finns naturligtvis de framstående lagen Real Madrid och Barcelona men där finns även ett 20-tal andra lag.

En av de senaste nyheterna i La Liga är att laget Real Valladolid återigen har kvalat in och detta gäller då för säsongen 2018/2019. Sedan början av 2000-talet har Real Valladolid haft ett svajigt spel och de har således hoppat mellan första och andra divisionen mer än en gång, så att de skulle kvala till högsta divisionen var inte någon självklarhet.

Inte ensamma om framgångarna
En del fokus har vilat på Real Valladolid och deras uppflyttning men de var faktiskt inte det enda laget som kvalificerade sig för att spela i Spaniens högsta liga under säsongen 2018/2019. Två andra lag lyckades nämligen också att ta sig ur den näst högsta divisionen i Spanien, Segunda División, och dessa var fotbollslagen Huesca och Rayo Vallecano.

Att Huesca lyckats kvala in till La Liga har förbluffat många då det är första gången det har hänt sedan 1970-talet. Huescas plats har snarare varit i Segunda División, i Spaniens tredje division Segunda División B och till och med i den fjärde divisionen Tercera División under långa perioder. Även Rayo Vallecano har haft det svårt med motståndet i högsta divisionen men lyckades nu att ta sig tillbaka till första divisionen efter två år Segunda División.

De tre förlorarna
Framgångarna hos Real Valladolid, Huesca och Rayo Vallecano fick givetvis som följd att tre lag åkte ur toppdivisionen: Deportivo La Coruña, Las Palmas och Málaga. Dessa spelar således i Segunda División under säsongen 2018/2019.

För Málagas del kom detta förmodligen som lite av en chock då laget har spelat i första divisionen sedan säsongen 2008/2009. Historiskt sett har de dock spelat nästan lika många år i andra divisionen som de har gjort i den första. Las Palmas har haft en betydligt skakigare resa jämfört med Málaga, för trots att Las Palmas har spelat i högsta divisionen under de senaste tre åren så har de en lång historia av spel i Segunda División och till och med i Segunda División B. Även Deportiva La Coruña har spelat en stor del i högsta divisionen, precis som Málaga, men under de senaste tio åren har de halkat ned till Segunda División mer än en gång.

Säsongen 2018/2019 blir således en spännande säsong att följa. Hur ska det gå för Real Valladolid, kommer Málaga ta sig upp till division ett igen och kan Huesca hålla sig kvar till en andra säsong?
TextSveriges bästa oddsbolag just nu :

Unibet erbjuder nya spelare 200% oddsbonus upp till 2000 kr.

Gå till Unibet...

Nordicbet ger dig 100% bonus upp till 2500 kr
Gå till NordicBet...

ComeOn ger dig 200% bonus upp till 1000 kr.
Gå till ComeOn...18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller


Svenska bettingsidor   Odds bonus utan insättning   Betting på nätet   mobilcasino   Bettingsidor med oddsbonusar   Betting på Fotboll   Oddsbonus   Betting inom sport  Freebet eller Insättningsbonus? 

free
hit counters