Fartfylld fotboll i Premier League

 


Den moderna fotbollens fader är utan tvekan England och med sin superliga Premier League har man lyckats hålla kvar vid den traditionen. Sverige var det första land förutom England att börja tv-sända matcher från ligan på 60-talet och ända sedan dess har detta inte upphört. Svenskarna ser den engelska fotbollen nästan lika nära som sin egen och många håller stenhårt på en av de stora klubbarna såsom Liverpool eller Manchester United. Självklart hjälper det till lite extra att många kända svenska fotbollsspelare har tränats i lagen på andra sidan vattnet. Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg och Tomas Brolin är några namn som figurerat i den engelska pressen och inte minst på hemmaplan i Sverige.

Premier League - de första åren
Man kan tro att ligan är urgammal men faktum är att den bildades först 1992 och blev först namngiven FA Premier League. Serien består av 20 lag som spelar från höstkanten ända in på våren därpå, vilket gynnar de svenska fansen som slipper tvingas välja mellan Allsvenskans matcher och de engelska, då Allsvenskan spelas från vår-höst istället.

Innan ligan bildades hade man haft fyra ligor som liksom var hopslagna till en men nu ville man att det skulle finnas en enda högsta serie som skulle sticka ut lite mer från mängden. Man behöll dock tävlingsformatet och tumregeln att de tre sämsta lagen skulle flyttas ner till The Championship som är den näst största ligan i landet. De två bästa ur den ligan tar sig per automatik upp ett snäpp medan det spelas play-off matcher mellan det tredje till det sjätte bästa laget i Championship som slåss om den tredje placeringen i den högsta ligan. Låter det komplicerat? Inte vidare värst, eller hur?

Taktik och spel
Den engelska superligan är en actionfylld serie som kan skapa de mest oförutsedda händelser både på plan och utanför. Detta gör att det är en av favoriterna för spelare som vill satsa pengar på matchernas utfall. Ligamatcherna ska helst följas live - då blir det betydligt mer spännande. Det brukar dock spelas en aning mer defensiv fotboll här istället för en offensiv sådan som man ofta kan skåda i den spanska ligan. Men man ska ändå komma ihåg att spelet går hett till och att det görs många mål som inte alltid är tippade innan matchen.

En hårdhudad liga
Denna liga är den mest bevakade i hela världen och det förekommer miljardbelopp som inte ens går att föreställa sig. Förvärven sker också till galna summor och en spelare som inte lever upp till förväntningarna i en av storklubbarna som Manchester United eller Arsenal kan näst intill packa ihop sina prylar ögonaböj och söka sig till en annan klubb.


Sveriges bästa oddsbolag just nu :

Unibet erbjuder nya spelare 200% oddsbonus upp till 2000 kr.

Gå till Unibet...

Nordicbet ger dig 100% bonus upp till 2500 kr
Gå till NordicBet...

ComeOn ger dig 200% bonus upp till 1000 kr.
Gå till ComeOn...18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gällerPremier League och bettingtips

En av världens största fotbollsligor och dessutom svenskarnas favorit förutom Allsvenskan vad gäller betting, är Premier League. Den engelska superligan har existerat sedan 1992 och innan man antog namnet hette den FA Premier League. De andra stora europeiska ligorna är La Liga och den tyska Bundesliga och tillsammans utgör den navet för den europeiska fotbollen varje år och säsong.

Några av de främsta lagen att spela i ligan är Manchester United, Liverpool och Arsenal och storfavoriterna värvar några av världens bästa fotbollsspelare. Dock kan det även vara stormigt värre eftersom England har många ökända supportrar samtidigt som matcherna brukar vara fullspäckade med oförutsägbara händelser.
Till skillnad från exempelvis spanska La Liga spelar dock de engelska fotbollslagen mer defensivt och målantalet blir inte alltid lika högt som i Primera Division (La Liga). Men det hindrar inte folk från att bänka sig framför tv-apparaterna eller titta ned i sina mobiler när helst en match spelas.

Regelverk i Premier League
20 lag deltar varje säsong som spelas från augusti-maj månad, dvs från höst-vår. Som i så många andra ligor sker en nedflyttning till den näst högsta ligan i England - the Championship, för de tre sämst presterande lagen när ligasäsongen är över. De lag som alltid haft en plats i ligan är Manchester United, Chelsea, Manchester United, Blackburn, Leicester City samt Arsenal. Fyra av de bästa lagen får en plats i Champions League och två kvalificeras till Europa League.

Betting på Premier League
Den engelska förstaligan är en favorit när det kommer till spel på fotboll och sport i övrigt. Det som gör det ännu mer spännande hos ligan är att mycket förändras inom loppet av bara några dagar, timmar, minuter. Nyförvärv och utlåningar gör att det blir en rejäl rörlighet och matcherna kantas av otippade händelser. Därför gäller det att läsa sig till mycket information, följa statistik och experttips och samtidigt gå på en gnutta magkänsla. Ligan är mycket actionladdad med fart och fläkt i allmänhet.

Vanliga spelformer inom ligan är att betta på skyttekungar samtidigt som matchresultat är populära. Många väljer också att satsa på enskilda händelser ute på plan då dessa är frekventa och oväntade. Det kan vara att en viss spelare får ett gult kort eller blir utvisad osv. Att följa hela kalaset live skänker oftast mer spänning, vilket ligan är känd för att bjuda på.
Det finns många olika upplägg att ta fasta på och om man är nybörjare kan man också överösas av olika välkomstsystem på matcherna. Som en tumregel bör man vara noga med analyser och tidigare prestationer i lagen för att hitta rätt i spelets värld.

Real Valladolid till La Liga   Serie A - fotboll i den italienska superligan


Svenska bettingsidor   Odds bonus utan insättning   Betting på nätet   mobilcasino   Bettingsidor med oddsbonusar   Betting på Fotboll   Oddsbonus   Betting inom sport  Freebet eller Insättningsbonus? 

free
hit counters