Fotboll och Stryktipset

 


Världens största sport med flest följare världen över, från alla möjliga storstäder till de minsta byarna. Fotboll är en sport som engagerar och väcker känslor som man aldrig trodde fanns där. Få sporter kan få en att bli förbannad till det yttersta eller uppleva eufori som denna underbara sport kan. Det är något speciellt med just denna sport. När exempelvis Sveriges landslag spelar under ett mästerskap så är det nästan så att hela landet stannar till under dessa 90 minuter.

Stryktipset är Sveriges mest kända spelform, de flesta känner till speltypen och många har provat på att spela det. Det går helt enkelt ut på att tippa rätt på 13 st matcher som är utvalda av Svenska Spel i förväg. Det är endast fotbollsmatcher och dessa brukar vara strategiskt utvalda, där de första 7-8 matcherna brukar vara från högsta ligorna. Resterande matcher väljs från de lägre divisionerna och blir på så vis väldigt svårtippade. Rent generellt brukar man ha bättre koll ju högre division matchen spelas i. Man får lov att tippa på fler än ett resultat på en match, detta kallas hel- eller halvgardering. Där kostar 1 rad alltid 1 kr, om man halvgarderar så dubblar man summan och en helgardering ökar summan med 3 gånger

Vinstsumman brukar variera väldigt kraftigt. Detta beror på antalet "skrällar" eller hur övriga svenska folket har tippat. En skräll innebär att ett lag som är kraftigt nederlagstippad lyckas vinna eller spela oavgjort mot ett lag som är favorittippat. Lyckas man pricka in många skrällar själv, utan att svenska folket har tippat detsamma så är chansen väldigt stor att du blir miljonär. Innan matcherna drar igång kan man på Svenska Spels hemsida se hur det svenska folket har tippat. Man får en överblick på procentsatsen, exempelvis att 80 % har tippat på hemmavinst, 15 % på ett oavgjort resultat och resterande 5 % på att bortalaget vinner.

För att vinna så måste man ha minst 10 rätt, men om spelomgången är lätt behövs minst 11 och kanske 12 för att få någon utdelning.

När det gäller de flesta former av betting är jag väldigt skeptisk till Svenska Spel och deras låga odds. Stryktipset är dock precis den typ av spel som Svenska Spel gör väldigt bra. Ett spelavdrag på 20% per match gör det i stort sett omöjligt att vinna pengar. Men samma 20% är inte så farligt när det gäller ett spel som sryktipset där man tippar 13 matcher.

Poolspel som Stryktipset lämpar sig väldigt väl för marknadsledare som Svenska Spel som har väldigt mycket kunder och stor omsättning. Den stora omsättningen är en förutsättning för att det ska vara möjligt att vinna en mångmiljonvinst för den som har turen att vara ensam med 13 rätt.

Stryktipset finns numera i två olika varianter hos Svenska Spel. Förutom klassiska stryktipset med Engelsk fotboll finns även Europatipset med matcher från framförallt Champions League, La Liga och Serie A. Europatipset går att spela minst två gånger i veckan oftast Söndagar och Onsdagar.


Betsson erbjuder en spelform man kallar EttKryssTvå som är nästan identiskt med Stryktipset. På EttKryssTvå får du dock alltid utdelning på 10, 11, 12 och 13 rätt.
Radpriset är 1 krona och du kan spela enkelrader, system eller något som kallas "Smarta Spel". Redan när du fyller i kupongen så får du dessutom en prognos på hur mycket du har chans att vinna.

Nya spelare hos Betsson får ett riskfritt spel på upp till 2500 kr.

Besök Betsson...
 

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Unibet och Expekt erbjuder en utmanare till Stryktipset, med högre vinståterbetalning, som heter Supertoto. Supertoto är ett poolspel som är snarlikt Stryktipset.
Det finns 14 matcher i Supertoto14 och du vinner om du förutsäger 11, 12, 13 eller 14 rätta resultat.
Om ingen får 14 rätt så överförs vinstpotten till följande veckas prispott som då kallas Supertoto XL. Om pengarna förs över igen kommer det att bli en Supertoto XXL.
En rad i Supertoto14 kostar 0,10 € vilket motsvarar en knapp krona. Det går att spela systemspel på Supertoto precis som på Stryktipset.

Bli kund hos Unibet och välj mellan två generösa välkomstbonusar:
200% i insättningsbonus upp till 2000 kr eller
500% i insättningsbonus upp till 500 kr

Besök Unibet...

Nya spelare hos Expekt erbjuds ett helt riskfritt spel på upp till 2000 kr. Vinner ditt första spel så är vinsten givetvis din. Förlorar du så återbetalar Expekt insatsen, upp till 2000 kr. Dom återbetalade pengarna är dina utan något som helst ytterligare spelkrav och kan tas ut direkt.

Besök Expekt...


Hur man vinner på Stryktipset

För att bli en vinnare i längden gäller det inte bara att tippa bättre än snittspelaren du måste tippa mer än 20% bättre än snittspelaren. Fördelen med stryktips är dock att du har 13 matcher på dig att hämta in de 20 procenten som Tipstjänst behåller som sin vinst.
Tricket är att kolla på streckfördelningen och jämföra med de odds som du anser vara korrekta för varje match. Om ett korrekt odds för etta i en match är 2.00 men 1:an är streckad på 60% av kupongerna så är ettan ett spel med dåligt värde. Är ettan bara med på 45% av kupongerna så har spelet ett övervärde och du ska alltså tippa etta i matchen. Med den här metoden kommer du garanterat att åtminståne förlora mindre än den genomsnittliga spelaren. Hurvida det räcker för att vinna pengar i längden är jag dock osäker på.


18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller


Svenska bettingsidor   Odds bonus utan insättning   Betting på nätet   mobilcasino   Bettingsidor med oddsbonusar   Betting på Fotboll   Oddsbonus   Betting inom sport   Freebet eller Insättningsbonus   Odds Arbitrage   Travodds   Stryktipset


 

free
hit counters