Odds Arbitrage – Tjäna säkra pengar på betting

Odds arbitrage är en metod att tjäna pengar på betting ovavsett hur utfallet i matchen eller spelobjektet blir. Metoden bygger på att man utnyttjar olikheter i spelbolagens oddssättning och spelar på samtliga utfall i en match, men hos olika spelbolag. En bookmaker sätter normalt oddsen så att spelbolaget har en marginal på några procent. Om bedömningen är att en fotbollsmatch är lika sannolik att sluta med 1, X eller 2 så kan oddsen se ut så här. 1:a – 2.85 X – 2,85 2:a – 2.85. Spelar du då 100 kr på samtliga utfall så är du garanterad att få tillbaka 285 kr på 300 kr satsade och gör en garanterad förlust på 15 kr.

Du måste leta efter spelbolag som har en något avvikande uppfattning om samma match och sätter annorlunda odds. Om du hittar ett bolag som i stället erbjuder 3.12 för krysset och ett annat som ger 3.25 för 2:an så kan du göra en riskfri vinst. Satsa 1000/2.85=351 på 1:a till 2.85 ytterligare 1000/3.12=321 på X till 3.12 och 1000/3.25=308 på 2:a till 3.25. En total insats på 980 kr och en garanterad återbetalning på lite drygt tusenlappen. Det här är ett arbitrage med drygt 2% vinst. Du kan kolla om du har ett arbitrage genom att summera 1/oddset för varje utfall. I det här fallet 1/2.85 + 1/3.12 + 1/3.25 vilket blir 0.979. Om det här talet är lägre än 1 så har du ett arbitrage.

Olika typer av odds arbitrage

Det mest uppenbara arbitraget är kanske att spela på etta, kryss och tvåa i en fotbollsmatch men det finns ingen anledning till att begränsa sig till det. Det är lättare att hitta fler och bättre artitragespel om man är lite kreativ och letar på flera oddsmarknader. Du kan tex spela på över 2.5 mål hos ett bolag och under hos ett annat. Eller spela på över 2.5 mål samt samtliga resultat som ger mindre än 2.5 mål. Dubbelchans (1,X) mot 2:a hos annat spelbolag. Mot Asian Handicap kan du göra flera olika arbitrage. Även andra idrotter som tennis och ishockey lämpar sig väl för arbitrage.

Risker med odds arbitrage

När allting fungerar som det ska är det här ett riskfritt sätt att tjäna pengar på oddsspel. Hur det går i matchen spelar ingen som helst roll. Det kan dock hända saker som gör att du ändå riskerar att förlora pengar.
Det finns dock en del som kan gå snett och göra att du förlorar pengar. För det första så kan ett odds vara uppenbart felaktigt satt vilket ger spelbolaget rätt att annulera ditt spel. Om alla andra bolag ger mellan 1.50 och 1.60 för hemmaseger och du hittar en bookmaker som erbjuder 3.50 så lär det vara ett misstag som ganska snart kommer att rättas till. Spelar du få det felaktiga oddset så kommer ditt spel med största sannolikhet att vara ogiltigt.

Även korrekt satta odds kan ibland ändras mycket snabbt så att du kanske bara hinner spela på ett eller två av de utfall du behöver täcka för att göra en riskfri vinst. När det går att göra ett bra arbitrage så kommer snart världens alla arbitragörer att hitta det och spela. När för många spelar på samma utfall hos ett spelbolag så kommer man att justera ner oddset. Du har kanske bara några minuter på dig att göra ditt spel efter att du har upptäckt arbitraget. Missar du att spela på ett utfall och oddset har sjunkigt kraftigt har du valet att antingen säkra en liten förlust eller spela med de satsningar som du har.

Resultatet skulle även kunna bli liknande om din internetanslutning går ner precis när du håller på att spela. I teorin skulle du också kunna råka ut för ett spelbolag som är bedrägligt eller på obestånd. För att minska den risken bör du inte ha för mycket pengar på något bolags spelkonto. Använder du dig av de stora välkända spelbolagen borde dock risken för detta vara liten.

Bonus Arbitrage

För att börja med odds arbitrage behöver du spelkonto hos massor av bookmakers. Det fina med detta är att välkomstbonusarna sannolikt kommer att ge dig en flygande start. Så länge som du arbetar med en välkomstbonus blir dina marginaler för arbitrage väldigt mycket bättre. Du kan i stort sett stänga in en förlust på 5-10% i varje match och ändå tjäna pengar inklusive bonus. Nu finns det ingen anledning att slarva bort såpass mycket av bonuspengarna men om du kommer i tidsnöd när det gäller att uppfylla bonusarna spelkrav kan det vara läge att göra några svagt negativa arbitrage med kanske ett par procents säker förlust.

Kom ihåg att spelbolagen inte gillar arbitragespelare så försök att inte vara för uppenbar i ditt spelande. Du kan tex. undvika att spela för ojämna belopp hela tiden. Även om kalkylen säger att du ska spela 247 kr så kanske det är bättre att jämna ut det till 250. Bolagen kan knappast ogiltigförklara dina spel för att dom tror att du gör arbitrage men dom kan sätta en låg limit på dig vilket innebär att du inte får spela mer än tex 500 kr per match i fortsättningen.

Odds Arbitrage - Tjäna säkra pengar på betting

Programvaror för odds arbitrage

Det finns flera programvaror och onlinetjänster som söker igenom världens oddsmarknader och meddelar dig när en arbitragemöjlighet finns. I några fall är det här gratistjänster men normalt är det här något som kostar pengar. Hur bra det här fungerar varierar nog stort mellan de olika tjänsterna. Nackdelen är när för många användare får information om samma arbitrage samtidigt. Det gör det väldigt svårt att hinna spela innan spelbolagen tvingas justera oddsen.

Söker du på nätet efter programvara och arbitragetjänster så kommer du att hitta gott om websidor som lovar dig mycket stora förtjänster helt riskfritt. Du ska definitivt ta detta med en stor nypa salt och anta att de allra flesta lovar för mycket för att locka in dig som kund.
Jag tror också att det bästa är att börja försöka att göra helt manuella arbitrage för att lära sig hur marknaden fungerar.