Spela Trav på nätet

Spel på trav i Sverige domineras helt av det statliga monopolbolaget ATG. Hos ATG kan du spela på travbanorna, i spelbutiker och även på nätet på ATG.se. ATG har flera mycket populära spelformer: V3, V4, V5, V64, V65, V75, V86, vinnarspel, platsspel och en hel del ytterligare. V75, som lanserades 1993, är det populäraste travspelet där det gäller att hitta vinnaren i 7 travlopp men även 6 och 6 rätt kan ge utdelning. I V75 kostar varje rad 50 öre vilket innebär att du kan gardera upp vissa lopp ordentligt utan att insatsen blir alltför stor. V75-loppen körs på lördagar, i undantag på söndagar vid en storhelg.

7 rätt på V75 kan ge enorma vinster vid svåra omgångar. Den 27 februari 2010 på Axevalla sattes rekordet med drygt 67 miljoner i utdelning för 7 rätt. Poolspel som V75 med sin mycket stora omsättning och möjlighet till enorma utdelningar är unikt för ATG och mycket svårt att kopiera på ett bra sätt av de internationella spelbolagen på nätet.

När det gäller vinnarspel är situationen en annan. Spelar du vinnarspel hos ATG så vet du inte vilket odds du får förrän efter att lopp avslutats. Oddsen ändras hela tiden beroende på hur mycket pengar som satsas på varje häst. Hos de spelbolag på nätet som erbjuder travodds så är det istället fasta odds som gäller. Du får allså alltid det odds som gällde när du gjorde ditt spel. Om spelbolaget får in mycket spel på en häst och tvingas att sänka oddset så påverkar det inte spel som redan är gjorda. Spelbolagen på nätet tar dessutom klart lägre marginal än ATG vilket innebär högre odd för spelarnas.

För dig som gillar att spela vinnarspel på trav så är det mycket lättare att lyckas om du spelar hos de internationella spelbolagen på nätet än hos ATG.
Eftersom det går lika bra att spela i mobiltelefonen som i datorn kan det vara en god ide för inbitna travspelare som är på plats på travbanan att jämföra oddsen på banan med ett eller flera spelbolag på nätet ocg sen spela där oddsen är högst.

Spelbolag som erbjuder fasta travodds

Unibet erbjuder fasta odds för vinnare och plats på cirka 240 travlopp varje månad. Dessutom erbjuds spelformen head to head på cirka 375 lopp per månad. Ett bra spelutbud, alltid fasta odds och en klart högre återbetalningsprocent än ATG är faktorer som talar för Unibet, Dessutom får nya kunder välja mellan två generösa insättningsbonusar: 200% upp till 2000 kr .

Även NordicBet erbjuder fasta odds på vinnare och plats men även en hel del andta spelformer. Spelformer du kan hitta hos NordicBet:

Best Result: Du har två hästar från två olika lopp. Satsa på den häst du tror kommer att placera sig bäst.

Most Winning Driver: Tippa vilken kusk som kommer att vinna flest lopp under året.

Flest V75-vinster: Vilken kusk kommer att vinna flest V75-lopp och övriga Rikstotolopp under året?

Win money or not: Här gäller det att förutspå om den utvalda hästen tar sig till pengarna eller inte.

Spela Trav på nätet

Satsa pengar på odds och hästar

Spel på hästar är spännande och så mycket mer än bara ett spel. De som blir riktigt inbitna i travsportens värld anser ofta att det handlar mer om en typ av livsstil. Att åka iväg på en travbana och spela på trav är en del av en otrolig gemenskap. En fest där alla har samma intresse och ofta hoppas på att vinna pengar.

Hur mycket en häst kan ge vid vinst varierar mycket och kan ändras löpande strax innan loppet startar. Det kan bero på hur många vinster och/eller förluster en häst har som exempel. Sedan finns det många andra faktorer som de mer vana spelarna tar hänsyn till. Det kan handla om att en ny kusk ska köra loppet, hästen har fått en ny tränare eller vilket underlag det är på banan. Den som är riktigt intresserad följer ofta med också vad som händer mellan två lopp. Kanske hästen har varit skadad eller något annat av vikt har hänt under tiden.

Eftersom hästar är levande varelser så kan mycket från världen utanför påverka. Om hästen ändå verkar vara stark och ofta vinner sina lopp är oddset mycket lågt, är det tvärt om så blir det väldigt högt. En sån häst kan ofta ses som en skräll om den lyckas vinna.

Den som vill spela kan välja att antingen spela på ett helt system så som V75. Då satsar man på hur det kommer att gå i sju lopp. Har man minst fem rätt så vinner man ofta pengar om det inte bara är favoriter som vunnit då kan beloppet gå vidare till nästa vecka.

Det går också att spela på enstaka lopp. Då kan man välja antingen vinnare eller plats. Spelar man vinnare så spelar man enbart på att hästen kommer vinna och plats innebär att hästen man spelar på kommer att ta en pallplats.